Avatar utilizator

Radu

Ultima actualizare 1 septembrie 2022

Curs teoretic pentru autorizare electricieni ANRE

(0 Ratinguri)
0 studenți
Curs teoretic pentru autorizare electricieni ANRE

Requirements

  • Vechime in activitate

Prezentare generală

Descrierea

-In domeniul instalatiilor electrice este necesar la examenul de autorizare organizat de ANRE, in conformitate cu ORD. ANRE nr. 11/2013 – Regulamentul pentru autorizarea electricienilor, verificatorilor de proiecte, responsabililor tehnici cu executia, precum si a expertilor tehnici de calitate si extrajudiciari in domeniul instalatiilor electrice:
Participarea la primul Examen de autorizare (Art. 25), indiferent de gradul şi tipul solicitat, este permisă numai după ce candidatul face dovada că a urmat un curs de pregătire teoretică în domeniul instalaţiilor electrice.
Electricienii Autorizaţi (Art. 37) au obligaţia de a urma, cel puţin o dată la 5 ani, un curs de pregătire teoretică organizat de un furnizor de formare profesională sau instituţie de învăţământ superior.

 

In acest curs autorizare electicieni ANRE sunt acoperite urmatoarele cheltuieli:
• inscriere/deschidere curs;
• instruire;
• evaluare ;
• eliberare documente.
La finalizarea acestui curs de pregatire ANRE se eliberează adeverintă in conformitate cu ordinele si regulamentele ANRE.
Actele necesare pentru înscrierea la curs autorizare electicieni ANRE sunt urmatoarele:
– copie C.I
– copie certificat naştere
– copie act de studii în domeniul electric
– dosar şină plastic
in conformitate cu art. 29 si 31 din “Regulamentul pentru autorizarea electricienilor care proiecteaza, executa, verifica si exploateaza instalatii electrice din sistemul electroenergetic”.

 

Conditii de inscriere:Pentru a participa la acest curs este necesară pregătirea de specialitate în domeniul instalațiilor electrice, precum și, după caz, vechime în activitate.
Pentru fiecare grad și tip de autorizație este necesară o experiență profesională minimă, în funcție de tipurile de activități specifice fiecărei calificări profesionale acceptabile (CPA) pentru obținerea calității de Electrician autorizat. Detalii cu privire la acest aspect pot fi găsite în Anexa 2 a Ordinului nr. 99/2021 al Președintelui ANRE.
Detalii utile:Conform Art. 22 din Ordinul 99/2021 al Președintelui ANRE, Candidatul care îndeplinește condițiile de calificare și experiența profesională cumulate pentru două tipuri de autorizare poate fi acceptat la examenul de autorizare ca electrician autorizat pentru ambele tipuri de autorizare; în acest caz, numărul de ani de experiență profesională necesar este numărul maxim de ani dintre valorile corespunzătoare celor două tipuri de autorizare, iar pentru obținerea adeverinței candidatul susțne un singur examen.
Tematica pe baza căreia se susține examenul este publicată pe pagina oficială ANRE și se actualizează, dacă este cazul, la fiecare sesiune de examinare;
Cursul organizat de Profesional PN este actualizat periodic pentru a corespunde tematicii de examen în vigoare;
Examenul este de tip grilă și constă într-o probă scrisă cu două subiecte, cu excepția Gradului I, pentru care proba are un singur subiect;
Toate detaliile privind desfășurarea examenului sunt publicate și pot fi consultate pe site-ul oficial ANRE, precum și în Anexa 1 a Ordinului 99/2021.

Plan de curs

Instructor

Avatar utilizator
(0)
0 Recenzii
7 Studenți
38 Curs

Recenzii

5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
0.0
0 rating

Fii primul care scrie o părere despre “Curs teoretic pentru autorizare electricieni ANRE”

This will close in 20 seconds