Prezentare generală
Descrierea ocupatiei
Barmanul se ocupã de aprovizionarea cu bãuturi de diferite sortimente, cu prepararea si servirea lor într-un local de alimentatie publicã (restaurant, bodegã, bar, bufet)
Face propuneri de aprovizionare a barului cu sortimente de bãuturi variate si în cantitãti suficiente fatã de cerintele consumului, gestioneazã bãuturile, utilajul si inventarul de servire.
Preparã si serveste bãuturile. Prepararea bãuturilor, cere din partea barmanului atentie pentru respectarea amestecurilor si a exactitãtii cantitãtilor prevãzute sau solicitate.
În activitatea sa, barmanul foloseste diverse materiale: carnetel, creion, monedã divizionarã, liste de bãuturi, borderou de plãti si bonuri de marcaj. Pentru serviciul propriu-zis sunt necesare: frapiere, pahare, sticle, sifoane, platouri, clesti, servete s.a.
Cui se adreseaza?
- doresc să obţină o calificare în domeniu ales fara sa mai participe la cursuri de calificare cu durata intre 10 si 30 de saptamani
- dețin cunoștințe teoretice si practice (cunosc meserie) dar nu pot face dovada calificării;
- doresc să fie evaluate (să susțină un examen) în vederea recunoaşterii și certificării competenţelor profesionale dobândite la locul de muncă, prin studiu individual sau pe alte căi non-formale.
Durata
Procesul de desfasurare a evaluarii poate dura intre 5 si 30 de zile,in functie de varianta optata .
Plan de curs
Instructor
Cerințe
- Copie C.I.
- Copie certificat de nastere
- Copie certificat de casatorie (unde este cazul)
- Copie act de studii