Prezentare generală
Descriere ocupatie
Bucãtarul realizeazã preparate culinare dupã diferite retete care sã satisfacã exigentele consumatorilor. In acest scop, el se ocupã de pregãtirea produselor alimentare pentru gãtit. Mãsoarã cantitãtile necesare, le amestecã progresiv conform retetei, le pune la dospit, fermentat, copt sau fiert. Dupã ce preparatele culinare au fost pregãtite, urmeazã impãrtirea lor in portii.
Bucãtarul utilizeazã in activitatea sa diferite produse alimentare, unelte si masini cu ajutorul cãrora transformã alimentele in preparate culinare.
Ca unelte si masini utilizate mai frecvent pot fi enumerate:
- cutite:
- satarul:
- robotul de bucãtãrie;
- masini de curãtat si de tãiat zarzavat;
- masini de tocat;
- masini de amestecat;
- friteuza;
- cuptoare clasice sau cu microunde;
- agregate frigorifice.
Cui se adreseaza?
- doresc să obţină o calificare în domeniu ales fara sa mai participe la cursuri de calificare cu durata intre 10 si 30 de saptamani
- dețin cunoștințe teoretice si practice (cunosc meserie) dar nu pot face dovada calificării;
- doresc să fie evaluate (să susțină un examen) în vederea recunoaşterii și certificării competenţelor profesionale dobândite la locul de muncă, prin studiu individual sau pe alte căi non-formale.
Durata
Procesul de desfasurare a evaluarii poate dura intre 5 si 30 de zile,in functie de varianta optata .
Plan de curs
Instructor
Cerințe
- Copie C.I.
- Copie certificat de nastere
- Copie certificat de casatorie (unde este cazul)
- Copie act de studii