Avatar utilizator

Radu

Ultima actualizare 12 mai 2023

Evaluare Agent de securitate

(0 Ratinguri)
0 studenți
Evaluare Agent de securitate

Requirements

 • Copie C.I.
 • Copie certificat de nastere
 • Copie certificat de casatorie (unde este cazul)
 • Copie act de studii

Prezentare generală

Descrierea ocupatiei

Societatile specializate de paza si protectie/companiile de securitate sunt societati comerciale private care se constituie si functioneaza potrivit legislatiei comerciale si prevederilor legislatiei specifice, avand ca obiect de activitate: servicii de paza/ securitate a obiectivelor, bunurilor sau valorilor; servicii de paza/ securitate a transporturilor de bunuri si valori ; servicii de protectie personala specializata- denumita garda de corp; servicii de consultanta in domeniile de mai sus.
Persoana care doreste sa obtina calificarea agent de securitate trebuie sa urmeze un curs de calificare-calificare de baza, unitatile de competenta specifice U1-U5. Pentru a fi admisa la curs sau a candida la procesul de evaluare, trebuie sa indeplineasca cerintele legislative/ metodologice.
Agentul control acces trebuie sa aiba calificarea agent de securitate si sa dovedeasca unitatea de competenta specifica U6.
Agentul de securitate incinte (magazin, hotel, intreprindere etc.) trebuie sa aiba calificarea agent de securitate si sa dovedeasca unitatea de competenta specifica U7.
Agentul de interventie paza si ordine trebuie sa aiba calificarea agent de paza/ securitate a obiectivelor, bunurilor si valorilor si sa dovedeasca unitatea de competenta specifica U8.
Agentul securitate obiective, bunuri si valori trebuie sa aiba calificarea agent de securitate si sa dovedeasca unitatile de competenta U6-U8.
Agentii isi desfasura activitatea independent sau in echipa cu alti agenti, in functie de natura si marimea obiectivului. Ei se subordoneaza direct sefului de tura/ obiectiv/ directorului judetean/zonal, in functie de organizarea specifica.

 

Prin servicii de paza/ securitate a obiectivelor, bunurilor si valorilor se intelege:

 • paza/ securitatea proprietatii impotriva accesului neautorizat sau ocuparii abuzive;
 • paza/ securitatea proprietatii impotriva furturilor, a distrugerilor, incendiilor, precum si a altor actiuni producatoare de pagube materiale;
 • detectarea substantelor, armelor, explozibililor sau materialelor de orice natura care pot provoca o paguba;
 • paza/ securitatea proprietatii intelectuale;
 • paza/ securitatea mediului inconjurator;
 • furnizarea catre autoritatile competente a informatiilor legate de incidentele aparute in timpul activitatii de paza/ securitate a obiectivelor, bunurilor si valorilor.

 

Cui se adreseaza?

 • doresc să obţină o calificare în domeniu ales fara sa mai participe la cursuri de calificare cu durata intre 10 si 30 de saptamani
 • dețin cunoștințe teoretice si practice (cunosc meseriedar nu pot face dovada calificării;
 • doresc să fie evaluate (să susțină un examen) în vederea recunoaşterii și certificării competenţelor profesionale dobândite la locul de muncă, prin studiu individual sau pe alte căi non-formale.

Durata 

Procesul de desfasurare a evaluarii poate dura intre 5 si 30 de zile,in functie de varianta optata .

 

 

Plan de curs

Instructor

Avatar utilizator
(0)
0 Recenzii
7 Studenți
38 Curs

Recenzii

5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
0.0
0 rating

Fii primul care scrie o părere despre “Evaluare Agent de securitate”

This will close in 20 seconds