Prezentare generală
Descriere ocupatie
Ospatarul (chelnerul) asigura servirea consumatorilor cu produsele alimentare solicitate, intr-un local de alimentatie publica. Serveste la cererea consumatorilor preparate culinare, bauturi si alte produse comestibile. Obiectivul minimal pe care-l urmareste este satisfacerea momentana a consumatorului, iar obiectivul maximal este sa-l convinga pe acesta ca, de fiecare data cand va reveni, va avea aceleasi satisfactii. Efectul astfel obtinut se va materializa in planul ridicat al incasarilor, in afluxul consumatorilor. Serviciul propriu-zis consta in primirea clientilor si stabilirea relatiei cu acestia (salutul, pronuntarea numelui clientului, daca este cunoscut, informarea lor sugestiva, verbala si prin lista).
Cui se adreseaza?
- doresc să obţină o calificare în domeniu ales fara sa mai participe la cursuri de calificare cu durata intre 10 si 30 de saptamani
- dețin cunoștințe teoretice si practice (cunosc meserie) dar nu pot face dovada calificării;
- doresc să fie evaluate (să susțină un examen) în vederea recunoaşterii și certificării competenţelor profesionale dobândite la locul de muncă, prin studiu individual sau pe alte căi non-formale.
Durata
Procesul de desfasurare a evaluarii poate dura intre 5 si 30 de zile,in functie de varianta optata .
Plan de curs
Instructor
Cerințe
- Copie C.I.
- Copie certificat de nastere
- Copie certificat de casatorie (unde este cazul)
- Copie act de studii