Avatar utilizator

Radu

Ultima actualizare 12 mai 2023

Evaluare Patiser

(0 Ratinguri)
0 studenți
Evaluare Patiser

Requirements

  • Copie C.I.
  • Copie certificat de nastere
  • Copie certificat de casatorie (unde este cazul)
  • Copie act de studii

Prezentare generală

Descriere ocupatie 

Patiserul preparã în laborator sau în unitãtile industrializate, produsele de patiserie în vederea comercializãrii. Dupã ce receptioneazã (cantitativ si calitativ) materiile prime si auxiliare, le depoziteazã si le conservã pânã la introducerea în fabricatie. Apoi sorteazã, curãtã, cerne si dozeazã materiile prime, dupã care urmeazã prepararea aluaturilor, cremelor si compozitiilor; dupã aceastã etapã, se trece la modelarea si coacerea preparatelor (foetaje), umplerea si asamblarea produselor de patiserie. Ultima parte a muncii patiserului constã în finisarea produselor, glasarea si decorarea lor. Utilizeazã dispozitive de încãlzire si coacere (cuptoare, etuve, boilere) masini de preparat si fabricat (malaxoare, laminor, dozatoare automate), echipamente frigorifice (frigidere, vitrine frigorifice, dulapuri si camere frigorifice) si alte ustensile cum ar fi: forme pentru decor, trusã de sprituit, diverse vase, site, unelte, dulapuri, cântare, cazane, tãvi etc.

 

Competenţe specifice ocupaţiei:
– recepţia calitativă şi cantitativă a materiilor prime şi a auxiliare
– depozitarea şi transportul materiilor prime, auxiliare, a semifabricatelor şi a produselor finite de patiserie
– pregătirea materiilor prime şi auxiliare
– prepararea şi prelucrarea aluaturilor
– asamblarea, coacerea semifabricatelor
– pregătirea produselor pentru depozitare

 

Cui se adreseaza?

  • doresc să obţină o calificare în domeniu ales fara sa mai participe la cursuri de calificare cu durata intre 10 si 30 de saptamani
  • dețin cunoștințe teoretice si practice (cunosc meseriedar nu pot face dovada calificării;
  • doresc să fie evaluate (să susțină un examen) în vederea recunoaşterii și certificării competenţelor profesionale dobândite la locul de muncă, prin studiu individual sau pe alte căi non-formale.

Durata 

Procesul de desfasurare a evaluarii poate dura intre 5 si 30 de zile,in functie de varianta optata .

 

Plan de curs

Instructor

Avatar utilizator
(0)
0 Recenzii
7 Studenți
38 Curs

Recenzii

5 stele
0
4 stele
0
3 stele
0
2 stele
0
1 stele
0
0.0
0 rating

Fii primul care scrie o părere despre “Evaluare Patiser”

This will close in 20 seconds